Network4Cars doet het goed in de internationale autohandel. Tijd dus voor een goed gesprek. Op een zonnige septembermiddag ontmoet ik Robert van den Eijkel, één van de directeuren, in het pand aan de Schillingweg, nummer 105.

 

Uitbreiding van markten

In 2000 zijn Robert van den Eijkel en Marcel Corts begonnen met Network4Cars. Inmiddels handelen zij over de hele wereld grootschalig in nieuwe- en jong gebruikte auto’s, maar ooit zijn zij begonnen met het leveren van rechtsgestuurde auto’s aan het Verenigd Koninkrijk.

Al snel, in 2004, werd uitgebreid met het leveren van linksgestuurde auto’s naar Duitsland. Kort daarna werd ook de rest van Europa bediend. Inmiddels gaat Network4Cars bijna de hele wereld over. Zo zijn zij ook actief in het Midden- en Verre-Oosten.

 

Culturen staan centraal

Actief zijn in zoveel verschillende landen, betekent ook dat ze te maken hebben met veel verschillende mensen en culturen. “Met kennis van de buitenlandse markt alleen ben je er niet. Als je een stapje extra wil kunnen doen en meer wilt kunnen bieden, zal je je moeten verdiepen in die verschillende culturen”, aldus Robert.

De slogan van Network4Cars is dan ook niet voor niets We speak your language. De werknemers dienen veel verschillende talen te kunnen spreken en culturen te begrijpen. De voordelen die de locatie van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid met zich meebrengt, is dan ook een erg bepalende factor geweest in de beslissing om zich op het park te vestigen. Robert: “Wij hebben veel expats in dienst en dat maakt een centrale ligging erg belangrijk. Dit businesspark ligt in de buurt van verschillende grote steden, heeft een station op loopafstand en het vliegveld op een kwartier rijden. Dat maakt het voor ons mogelijk om te kunnen blijven groeien.”

Ook de veiligheid van het park en de groene rand rondom het pand noemt Robert twee grote pluspunten.

 

“Kleine stappen”, groot resultaat

Alle facetten zijn aanwezig om te kunnen blijven groeien en verbeteren. Dit resulteert dan ook in verschillende plannen.

Aan het pand zelf, wat het hoofdkantoor is, wordt binnenkort flink verbouwd. Beneden is al een restaurant gecreëerd wat tevens kan dienen als presentatie- en vergaderruimte. Maar ook de kantoren zullen binnenkort aangepakt gaan worden. Een belangrijk thema hierbij is openheid. Veel ramen en veel contact met elkaar. Dit om de werksfeer positief te beïnvloeden.

Daarnaast is onlangs ook de website op de schop genomen. De vernieuwde website is van nieuwe software voorzien om alle klanten zo goed en accuraat mogelijk up-to-date te kunnen houden. Dat houdt in dat de status van zendingen en betalingen altijd toegankelijk zijn. Opnieuw openheid dus.

“Uiteindelijk willen wij internationaal gewoon de bekendste autogroothandel zijn, dat is het streven. Dit soort “kleine” stappen en verbeteringen zullen daaraan bijdragen”, aldus Robert.

 

Ook geïnterviewd worden en de uitwerking terugvinden op deze site en in de digitale nieuwsbrief van het park? Neem dan contact op. Tot de volgende keer.

Kijk voor meer informatie op: https://www.network4cars.nl/.