Nieuw-Vennep, 6 juli 2018 – Bedrijven op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid met zonnepanelen op het dak volgen elkaar snel op. Naast D.J. Middelkoop & Zn. heeft ook Ploeg kozijnen ingezet op de opwekking van duurzame energie. De leverancier van kunststof kozijnen heeft 400 zonnepanelen op haar bedrijfsdak laten installeren waarmee dertig procent van de eigen energiebehoefte wordt opgewekt. Op jaarbasis gaat dat om 100.000 kWu. Een bijkomend voordeel is de zonnepanelen stralingswarmte tegenhouden, waardoor er in de productiefabriek minder gekoeld hoeft te worden.

Solar Project

Het bestuur van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid stimuleert de ‘parkbewoners’ om duurzame energie op te wekken. Onder de naam ‘Solar Project’ heeft het bestuur al diverse informatiebijeenkomsten georganiseerd. Thomas Hendriksen, voorzitter VvE: “Als park zetten wij ons graag actief in om bij te dragen aan een vermindering van de CO2-uitstoot en willen wij de bedrijven graag informeren over de mogelijkheden. Al in 2016 hebben wij informatiebijeenkomsten georganiseerd en eind juni konden geïnteresseerden het project bij D.J. Middelkoop & Zn. zelf komen bekijken. We hopen daarmee ook anderen te stimuleren zonnepanelen op het dak te laten installeren. We merken een grote interesse en zien nu dat de bedrijven elkaar snel opvolgen. Dat stimuleert ons verder te gaan met ons duurzaamheidsbeleid.”

[button text=”Meer informatie over het solar project” url=”https://www.nieuwvennepzuid.nl/solar-project/” target=”self”]