Nieuw-Vennep, 29 juni 2018 – D.J. Middelkoop & Zn. is een bijzondere samenwerking aangegaan voor een groot solar project. De logistiek dienstverlener op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid heeft haar bedrijfsdak beschikbaar gesteld voor de opwekking van duurzame energie door Solar Investments DESE, een joint venture tussen tussen Croonwolters&Dros en Switch Energy B.V. Daarbij verhuurt zij haar dak voor de installatie van zonnepanelen.

Ruim twee duizend zonnepanelen

Om onderhoudswerkzaamheden aan het dak de komende vijftien jaar uit te sluiten, is het dak geheel vervangen door Solar Investments DESE. Inmiddels biedt het dak ruimte aan ruim twee duizend zonnepanelen, die zorgen voor een constante productie aan duurzame energie. De opgewekte energie wordt voor 60% door de logistiek dienstverlener zelf gebruikt, de andere 40% gaat voor algemeen gebruik het net op. De samenwerking tussen beide partijen is afgesloten voor vijftien jaar.

Interesse opgewekt bij meer bedrijven

Het solar project bij D.J. Middelkoop & Zn. heeft de interesse van meer bedrijven op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid opgewekt. Solar Investments DESE is al met verschillende partijen in gesprek om ook op deze daken duurzame energie op te wekken welke door de partij zelf te gebruiken is.