CORNELS® is een Nederlands topmerk in terrasoverkappingen, glassystemen en stijlvolle zonwering. Het bedrijf werd opgericht door Cornelis Nieuwenhuis en heeft in korte tijd naam gemaakt op de markt.  “Als je mij tien jaar geleden iets had gevraagd over terrasoverkappingen, had ik je niks kunnen vertellen.” Hij begon een kleine vijf jaar geleden in zijn eentje en inmiddels werken er acht mensen bij CORNELS®.

“Een aantal jaar geleden kwam ik met overkappingen in aanraking en ik zag de kansen voor een kwaliteitsmerk in deze sterk opkomende markt”, vertelt Cornelis. “We verplaatsen ons leven steeds meer naar buiten. Onze tuin is een verlengstuk van de woonkamer en keuken geworden. Bedrijven betrekken de buitenruimte steeds vaker bij de werkomgeving en de horeca weet inmiddels dat een terras niet alleen in de zomer een functie heeft.” En zo veroverde CORNELS® vanuit Nieuw-Vennep al snel een stevige positie in deze markt.

Waar ligt de oorsprong van CORNELS®?

“Aan de IJweg in Nieuw-Vennep. Ik ben voor mezelf begonnen op het terrein van het bedrijf van mijn broer. Daar heb ik een jaar een ruimte gehuurd en dat was perfect voor de beginfase. Maar al snel was het geen optie meer. Het bedrijf van mijn broer groeide, mijn bedrijf groeide en zo zaten we elkaar op een gegeven moment in de weg. Dus toen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe locatie.”

Wat waren je eisen voor de nieuwe locatie?

“Voor ons is representativiteit belangrijk. We krijgen vaak dealers op bezoek en bedrijven die op zoek zijn naar een bijzondere overkapping of stijlvolle zonwering. We hebben een showroom waar we laten zien wat we hebben en wat we kunnen. Onze showroom is ons visitekaartje, maar dat geldt ook voor de omgeving. Businesspark Nieuw-Vennep Zuid is onderdeel van ons visitekaartje. Het park is onwijs verzorgd en representatief. Dat versterkt onze uitstraling.”

“Daarnaast ligt het park op een strategische locatie. In twee tellen zit je bij wijze van spreken op de snelweg en ben je bij Schiphol. Dat is prettig voor ons dealernetwerk en onze zakelijke klanten. En voor onszelf natuurlijk. Overigens hebben we in Hoofddorp nog een grote opslag.”

Tevreden dus met je vestiging aan de Markweg?

“Zeker. Niet alleen met de locatie en de representativiteit van het park, maar ook met de medebewoners. We hebben veel en goede contacten met de bedrijven op het terrein. Met een aantal werken we ook samen. Dat versterkt het gevoel dat CORNELS® hier helemaal op zijn plek zit.”

Meer weten over CORNELS®? Kijk op www.cornels.nl

CORNELS®
Markweg 21
2153 PG Nieuw-Vennep

T:  085 130 72 97
E:  info@cornels.nl