Het Amerikaanse bedrijf DigiLock is met hun Nederlandse kantoor sinds kort officieel verhuisd vanuit Schiphol-Rijk naar een pand op Business Park Nieuw-Vennep Zuid. Het pand is volledig gerenoveerd en voldoet nu helemaal aan de wensen van Algemeen Directeur Geert van Dijk en zijn team. “Dit pand heeft de uitstraling die wij willen.”  

DigiLock is marktleider op het gebied van elektronische sloten, die over de hele wereld verkocht worden. Op het kantoor in Business Park Nieuw-Vennep Zuid werken 18 mensen. “Meer dan het dubbele dan toen ik bij het bedrijf kwam werken, vier jaar geleden”, vertelt Van Dijk trots. “We groeien hard door. Dat is ook één van de redenen dat we vanuit Schiphol-Rijk vertrokken zijn: het kantoor werd te klein. Daarnaast had het pand daar ook niet de uitstraling die wij willen. Het was meer een loods met een kantoortje, in plaats van een volwaardig kantoor met een loods eraan vast, zoals nu wel het geval is.”

Verhuistijd

Tijd om te verhuizen dus. Er was weinig keus, maar dat maakte niet veel uit: Van Dijk was direct verliefd op het pand op Business Park Nieuw-Vennep Zuid. “Qua afstand was een vestiging op Business Park Nieuw-Vennep Zuid het niet het meest voor de hand liggend, maar het pand is ideaal. De hele voorpui is van glas, wat voor veel licht zorgt. Dat sprak mij aan, naast het feit dat het kantoor ruimtelijk oogt.”

Al is er van de verdere bovenverdieping waar de kantoorruimte gevestigd is, weinig meer over. De wanden zijn weggehaald, er zijn vloeren aangelegd, de elektriciteit is vervangen en er is gekozen voor een frisse inrichting en een open kantoor met een paar aparte ruimtes waar vergaderd of gebeld kan worden. Alleen aan de plafondconstructie werd niets gedaan.

Naar binnen takelen

In het midden van het kantoor staat een enorme houten tafel, waar ’s middags gezamenlijk aan geluncht wordt. “Het was nog een enorme klus om die boven te krijgen hoor”, vertelt Van Dijk lachend. “Die moest uiteindelijk echt met een takelwagen naar boven gehaald worden omdat hij zo ontzettend zwaar is.”

Er wordt gewerkt met flexplekken. De loze ruimte aan de zijkant werd door Van Dijk ingericht als sportruimte, inclusief de nieuwste sportapparatuur- en attributen. “Daar kunnen de werknemers voor hun werk of naderhand gebruik van maken.”

Niet meer weg

Naast het kantoor zit een loods gevestigd, van waaruit de distributie voor DigiLock wordt geregeld. De loods is ruim, met genoeg ruimte voor nog veel meer artikelen. Ook op het kantoor is nog zat ruimte voor groei, wat waarschijnlijk resulteert in een lang leven op Business Park Nieuw-Vennep Zuid. Daar is Van Dijk het dan ook helemaal mee eens: “We hebben een hoop lol samen en de nieuwe ruimte geeft ons nog meer plezier in ons werk”, aldus Van Dijk. “Dat stralen de medewerkers ook uit. Met dit kantoor kunnen we jaren voort.”

 

Meer over Digilock