“’s Morgens ben ik in Schotland en een uurtje later zit ik middenin Australië. Gewoon vanuit mijn kantoor aan de Lireweg. Het is zo leuk om voor mensen een prachtige reis tot in de kleinste details te regelen. Een unieke en persoonlijke reis, die past bij wie ze zijn. En dat hoeft echt niet altijd een reis van een maand door Azië of Nieuw-Zeeland te zijn. Dichterbij kun je ook een droomvakantie hebben. Het gaat niet om de bestemming, maar om de beleving.”

Esther van der Linden regelt al zo’n zes jaar de mooiste reizen voor haar klanten. Ze heeft op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid haar reisbureau 2.0. Niet met de stapels reisgidsen waar je de hotels aan de Costa Brava uitzoekt, maar met een persoonlijk gesprek waarin je aangeeft wat je wilt ontdekken en beleven. “Alles kan wel digitaal”, zegt Esther, “maar het is prettig om mensen echt even te ontmoeten. En dat kan hier perfect.”

Hoe ben je in de reiswereld beland?

“Na mijn opleiding ben ik vrijwel direct bij een reisbureau gaan werken. In die jaren daarna heb ik me steeds verder ontwikkeld in de reiswereld, bij verschillende organisaties. Uiteindelijk was ik manager van een reisbureau en toen merkte ik dat ik reizen samenstellen echt een stuk leuker vond dan leiding geven en managen. Laat ik dat dan maar gaan doen, dacht ik. In 2016 ben ik voor mezelf begonnen.”

In 2020 was de reiswereld niet de beste plek…

“Na de wintersportvakanties van 2019-2020 stortte de reiswereld volledig in. Eerst was het heel hectisch om mensen terug te krijgen van hun bestemming en vervolgens werd het stil, heel stil. Bijna twee jaar lang vielen er weinig reizen samen te stellen. Toen merkte ik ook hoe goed het was dat ik me destijds heb aangesloten bij Personal Touch Travel. Deze centrale organisatie bood en biedt zekerheid (ook aan klanten) en een solide basis om zelfstandig aan de slag te gaan.”

Hoe gaat het nu?

“2022 was een enorm druk en goed jaar. Ik heb veel reizen kunnen regelen voor mijn klanten. Je kunt bij mij voor alle soorten reizen terecht, maar de meeste zijn maatwerk reizen. Ik heb zelf veel gereisd, dus ik ken veel plekken en landen. Maar ik heb inmiddels ook een groot netwerk aan lokale partners over de hele wereld. Zij kennen de mooiste omgevingen en accommodaties, op de plekken waar je met een ‘ouderwets’ reisbureau niet zo snel komt.”

“Ik vind het ook belangrijk om bij een reis zoveel mogelijk rekening te houden met milieu, natuur en cultuur. Er zijn in veel gevallen uitstekende duurzame mogelijkheden om te reizen, die niets af doen aan de reisbeleving. Daarnaast zetten we ons in voor Stichting Oasebos. Bij elke reis geef ik een bijdrage aan deze stichting die stukken oerwoud aankoopt en beschermt. Dus niet nieuwe bomen aanplanten, maar de bestaande bossen behouden.”

Hoe ben je op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid gekomen?

“Mijn man heeft een installatiebedrijf hier op het park. Hij had deze ruimte beschikbaar. Toen ik voor mezelf ging beginnen, was het logisch om hier naartoe te gaan. Het is een mooi kantoor, professioneel, modern, en tegelijk warm en persoonlijk. Ik heb veel klanten uit de omgeving, die ik hier graag ontvang. Daarbij heeft het bedrijventerrein een mooie en goede uitstraling, dat past perfect bij mijn reisbureau 2.0.”

Meer weten? Kijk op www.jouwmooistereis.nl

Personal Touch Travel
Lireweg 116
2153 PH Nieuw Vennep

Tel: +31 (0)6-23786445
E-mail:  esther.vanderlinden@personaltouchtravel.nl