“Heb je ook nog een echte baan?” Dat is een vraag die Candy Adam van Nails Unlimited nog wel eens kreeg. Ze is al twee decennia zelfstandig ondernemer, is gevestigd in een mooi bedrijfspand op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid en is zeer succesvol met haar salon, opleidingen en groothandel. “Toch denken nog steeds mensen dat een nagelstudio per definitie een baantje voor erbij is. Ik laat al 20 jaar zien dat het een mooi vak is, waar je al je kennis, creativiteit én ondernemerschap in kwijt kunt.”

“Ik had een prachtige baan bij Philips. Daar had ik prima tot mijn pensioen carrière kunnen maken. Maar ik wilde iets anders. Meer contact met mensen, meer ondernemerschap, zelf de lijnen uitzetten, iets opbouwen.” Candy Adam startte begin deze eeuw vanuit huis een nagelsalon. Dat ging vrijwel direct goed. Ze verhuisde met haar studio naar een bedrijfsetage aan de Lireweg. Daar begon ze ook met opleidingen en de verkoop van producten voor salons en zelfstandige nagelspecialisten.

Waarom ben je opleidingen en productverkoop erbij gaan doen?

“Nagelstylist is geen erkend beroep. Dat betekent dat iedereen zich nagelstylist kan noemen. Ik vind het belangrijk dat startende stylisten toch voldoende kennis en vaardigheden hebben voor dit vak. Dus ben ik begonnen met gedegen vakopleidingen. Ik leer de deelnemers de technieken, maar geef ze ook lessen in ondernemerschap. Dat is net zo belangrijk. Ik heb in de afgelopen 17 jaar echt wel een paar honderd stylisten opgeleid. Bij die opleidingen benadruk ik verder het belang van kwalitatief goede producten. Omdat ook daar erg veel verschil in zit, bied ik zelf producten aan: nagelproducten, apparatuur, salonbenodigdheden en tafels. Ik ben bijvoorbeeld exclusief dealer in de Benelux van Purex nageltafels.”

Hoe ben je op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid terecht gekomen?

“Nails Unlimited was eerst gevestigd aan de Lireweg. Dat voldeed, maar was geen ideale plek, ook vanwege een nogal steile trap. Op een gegeven moment kwam een pand vrij aan de Frankenweg op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid. Dat was een mooi pand, maar net iets te hoog gegrepen voor me en ik besloot het niet te doen. Een half jaar later kwam ik in een weekend weer langs die plek en toen stond het te huur-bord er nog. Ik dacht: ik ga komende week toch nog eens in gesprek met de verhuurder. Maar voordat ik zelf belde, werd ik spontaan benaderd door de pandeigenaar. Het bleek dat de ruimte ernaast beschikbaar was. Dat was voor mij een ideale ruimte en we werden het snel eens.”

Bevalt het je hier?

“Zeker, dit is een mooie en veilige plek, ook ‘s avonds. Mijn klanten en de opleiders die ik inschakel komen hier graag – zelfs op de fiets. Soms is het wel wat krap met parkeerplaatsen, maar dat is nu eenmaal zo. Inmiddels huur ik ook nog een deel van het pand een paar deuren naast ons voor opslag. Ik zit hier dus met veel plezier. Hoewel ik geregeld opleiders inhuur en hier ruimte bied aan andere stylisten, ben ik nog steeds een éénpitter. Gelukkig helpt mijn man, hij levert onder meer tafels af en doet het onderhoud daarvoor. Het is best een druk bestaan, zeker toen onze vier kinderen nog jonger waren. Maar het gaat allemaal erg goed. Het is net een echte baan…”

Meer weten? Kijk op www.nailsunlimited.nl

Nails Unlimited
Frankweg 29|
2153 PD Nieuw Vennep

Telefoon: 0252 751 712
Mail: info@nailsunlimited.nl