In 2005 opende oud-politica Erica Terpstra de nieuwe vestiging van Aanpassingsbedrijf Bierman op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid. Het familiebedrijf bestond toen precies 55 jaar en gaat nu richting het 75-jarig bestaan. Tegenwoordig is Aanpassingsbedrijf Bierman marktleider in het aanpassen van voertuigen voor mensen met een beperking. In heel Europa is er geen showroom te vinden waar klanten zoveel aangepaste auto’s en bussen – occasions en nieuw – kunnen zien en ervaren.

In 1950 is het familiebedrijf gestart door Chris Bierman sr. Inmiddels is de derde generatie Bierman actief in het bedrijf. Er werken zo’n 50 medewerkers. Klanten komen uit heel Nederland om hier de auto te vinden die het beste past bij hun wensen en situatie. De showroom is zes dagen per week geopend. Bierman heeft een grote voorraad aan nieuwe en gebruikte voertuigen die op verschillende manieren zijn aangepast. Van auto’s die zijn ingericht voor het vervoer van iemand in een rolstoel tot auto’s die iemand met een beperking zelf kan rijden. Bijvoorbeeld met volledige handbediening, extra voetbediening of zelfs joystickbediening. De specialisten van Bierman kunnen de auto bovendien helemaal op maat maken, wat betreft techniek en inrichting. 

Waarom hebben jullie je in 2005 op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid gevestigd?

“Het is een mooie centrale plek”, vertelt Alexander Wijntjes, directeur van Aanpassingsbedrijf Bierman. “Onze klanten komen echt uit heel Nederland naar ons toe, dus het is belangrijk dat we goed bereikbaar zijn. Het park is perfect ontsloten, je zit zo op de snelweg. Ook voor onze leveranciers en partners is het prettig dat ze makkelijk de weg naar ons vinden. Net als voor de RDW, die hier met regelmaat is om de aangepaste voertuigen goed te keuren. En voor onszelf. We gaan ook naar onze klanten toe, voor een proefrit aan huis.”

Bevalt het hier nog steeds? 

“Zeker. Het park bevalt enorm goed. Het is groen, representatief en ziet er verzorgd uit. De sfeer en netheid van het park dragen ook bij aan onze uitstraling. We zijn niet echt een doorsnee autohandelaar. We zijn er voor iedereen – van bijstandsouder tot Quote 500-ondernemer – en mensen komen natuurlijk niet voor hun lol bij ons. We helpen ze om mobiel te blijven en geven ze advies en zorgen voor de aanpassing die bij hen past.”

Geen verhuisplannen? 

“Dat niet, maar we zijn wel op zoek naar extra ruimte. We groeien nog steeds en ook onze bedrijfsvoorraad aan voertuigen neemt toe. Dat is fijn voor onze klanten. Iemand die een aangepaste auto zoekt, kan namelijk altijd bij ons slagen. Maar wij zitten aan onze grens wat betreft ruimte. Maar verhuizen gaan we niet. We zitten op een prachtige locatie en ons pand is ook helemaal ingericht op onze klanten: rolstoeltoegankelijk, brede deuren, liften. Dus ook het 75-jarig bestaan in 2025 zullen we hier vieren.”

Aanpassingsbedrijf Bierman
Pesetaweg 16
2153 PJ Nieuw-Vennep
Telefoon: 0252 – 210611
info@bierman.eu

Meer weten? Kijk op www.biermanab.nl