“Kunststof kozijnen zijn een belangrijke beslissing en vaak een flinke investering. Klanten komen dan ook graag naar onze showroom in Nieuw-Vennep voor advies en om kleuren, detaillering en materialen te bekijken. Een kunststof kozijn (of dakkapel) maakt je huis namelijk niet alleen energiezuiniger, inbraakveiliger en onderhoudsarmer, het draagt ook bij aan de uitstraling van je huis.”

Ploeg kozijnen is al ruim 40 jaar de leverancier van kozijnen, dakkapellen, deuren en schuifpuien voor renovatie en nieuwbouw, voor particulieren en zakelijke klanten als woningcorporaties, projectontwikkelaars en aannemers. Ploeg is een familiebedrijf dat alles in eigen beheer ontwikkelt en produceert. “Alleen zo kunnen we de kwaliteit van onze producten volledig waarborgen”, vertelt algemeen directeur Ronald van den Ing. “Bovendien is duurzaamheid voor ons erg belangrijk. Door elke stap in eigen hand te houden – van innovatie en productie tot montage, onderhoud en service – zijn we in staat om verantwoord om te gaan met materialen, volop in te zetten op hergebruik en onze CO2-footprint zo klein mogelijk te houden.”

Sinds wanneer zit Ploeg kozijnen op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid? 

“In 2008 zijn we verhuisd naar dit bedrijventerrein. Op onze vorige locatie, in Roelofarendsveen, vonden we niet de ruimte die we nodig hadden. Hier hadden we die wel. We hebben hier een bijzonder pand gerealiseerd. We zijn bij het ontwerp gestart met de ideale productielijn. Hoe kunnen we de productie van onze kozijnen en dakkapellen zo efficiënt mogelijk inrichten? Vervolgens is het pand als het ware om die productielijn heen gebouwd.”

“Daarbij is dit een mooie zichtlocatie. Onze klanten weten ons hier goed te vinden. En het is een net en goed verzorgd park. Dat draagt bij aan onze uitstraling. Wij willen in alles kwaliteit uitstralen, in de bedrijfskleding, onze bussen, ons pand. Daar hoort het bedrijventerrein zeker bij.”

Hoeveel mensen werken er bij jullie? 

“We hebben 180 mensen in vaste dienst. Die werken in dit pand en in onze nieuwe vestiging aan de Haverstraat in Nieuw-Vennep. Op het businesspark doen we de productie en is de showroom, op de Haverstraat zit het zakelijk centrum en de distributie. Daarnaast werken we veel met zzp’ers, montagebedrijven en uitzendbureaus. We zijn, zeker in de Randstad, de belangrijkste producent en leverancier van kunststof kozijnen.”

En Ploeg kozijnen groeit nog steeds? 

“Ja, we groeien nog steeds hard. Elke vijf jaar verdubbelen we ongeveer in omzet. Nu is groei voor ons niet het hoofddoel. We willen kwaliteit leveren, we willen het vooral goed doen voor onze klanten. En dat doen we: we krijgen gemiddeld een 9+ voor onze producten en service. We willen het ook goed doen voor onze leefomgeving. We ondernemen met een minimale CO2-uitstoot. Door alles lokaal te produceren, hernieuwbare grondstoffen te gebruiken en te recyclen en onze energiebehoefte voor een groot deel zelf op te wekken. We hebben aan de Pesetaweg 400 zonnepanelen op het dak, op ons andere pand nog eens 1.100 panelen.”

Ploeg kozijnen

Pesetaweg 45
2153 PJ Nieuw-Vennep
Telefoon: 0252 500 900
info@ploegkozijnen.nl
Meer weten over Ploeg kozijnen? Kijk op www.ploegkozijnen.nl