Intertraining ontstond in 1990 op een zolderkamer in Hoofddorp. Nu, ruim 30 jaar na de oprichting, heeft Intertraining zich ontwikkeld tot een toonaangevend en bloeiend advies- en opleidingsbureau in brandveiligheid. Het bureau, gevestigd op ons businesspark, telt drie divisies – techniek, training, advies – vijf leslokalen en diverse praktijkruimtes en 25 medewerkers. Het bedrijf wordt sinds 2014 geleid door Amber Kempers, Marloes Kempers en Steven Streefland.

Wanneer heeft Intertraining zich hier gevestigd?
Amber Kempers: “Mijn vader is zijn bedrijf vanuit huis gestart. Hij was beroepsbrandweerman in Haarlemmermeer en werd steeds vaker gevraagd adviezen en ondersteuning te geven in brandveiligheid. Na een korte periode een bedrijfspand in Hoofddorp te hebben gehuurd, heeft Intertraining zich in 2002, dus echt aan het begin van het businesspark, gevestigd in een unit in dit bedrijfsverzamelgebouw aan de Schillingweg 85. Wij waren hier een van de eerste eigenaren.”

Waarom viel de keuze op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid?
“Op zich leek het niet heel vanzelfsprekend dat een bedrijf uit Hoofddorp zich in Nieuw-Vennep ging vestigen. Er was altijd een soort afstand tussen beide plaatsen. Maar het businesspark ligt strategisch erg goed, het bedrijfspand was geschikt voor ons – met voldoende mogelijkheden tot groei – en het park was destijds al representatief. Dus het bleek een goede keuze.”

Hoe bevalt het?
“Goed! De nabijheid van Schiphol, de goede ontsluiting, de uitstraling van het park: we zijn ook na ruim 20 jaar nog steeds blij met onze keuze. Inmiddels zijn we flink doorgegroeid in het pand waar we zijn begonnen. We hebben meer medewerkers en meer les- en praktijkruimtes. Elke dag worden er hier trainingen gegeven. Bovendien hebben we inmiddels ook twee unieke escaperooms. Daar kunnen cursisten live en levensecht oefenen met de BHV en ‘De Meldkamer’. Die escaperooms zijn ook populair voor teambuildingsuitjes. We geven ook trainingen, advies en technische ondersteuning op locatie. Maar dagelijks ontvangen we veel bedrijven en cursisten. Dan is het helemaal prettig dat we op zo’n goed bereikbaar, schoon en representatief park zitten.”

 Heb je contact met de medebewoners?
“Zeker op zakelijk gebied. Ik denk dat verreweg de meeste bedrijven op het terrein met ons samenwerken.  Verder ontmoeten we elkaar soms op bijeenkomsten en netwerkevenementen. De sfeer is altijd goed en de contacten zijn hartelijk. Maar iedereen is vooral erg druk met zijn eigen onderneming en dat is goed natuurlijk.”

Wat niet iedereen weet: Intertraining organiseert weer een Netwerkevent
“Onze netwerkevenementen ontwikkelen zich tot een mooie traditie. Afgelopen jaren waren we hoofdsponsor van de Mosselparty. Na twee jaar noodgedwongen uitstel door corona, gaan we nu op dinsdag 13 september 2022 van 17.00 – 20.00 uur weer een mooi netwerkevenement organiseren. We doen het dit jaar op een iets andere manier. Meer informatie hierover volgt nog, maar…. Save the Date! Het Intertraining Netwerkevenement is een groot netwerkevent voor ondernemers in de regio Haarlemmermeer. En geen betere plek om het te houden dan hier op het Businesspark Nieuw-Vennep Zuid.”

Meer weten?
Kijk op www.intertraining.nl

Intertraining
Schillingweg 85
Nieuw Vennep
telefoon: 0252 – 68 48 48
e-mail: info@intertraining.nl