Businesspark Nieuw-Vennep Zuid is de vestigingsplaats van veel logistieke bedrijven. Zo ook van Y&O Freight Logistics. In het verzamelpand aan de Schillingweg, nummer 56, ontmoet ik Yvo Huntjens, de directeur van Y&O Freight Logistics en zijn Freight Forwarding team.

 

Een passie voor logistiek

Y&O Freight Logistics verzorgt transporten over de hele wereld samen met alle daarmee verbonden werkzaamheden. Yvo Huntjens heeft het bedrijf in 2004 opgericht toen hij de kans kreeg om voor zichzelf te beginnen. Voor hij deze uitdaging aanging, heeft hij altijd gewerkt in planning en vervoer bij diverse andere expeditie bedrijven en militaire dienst.

Dat logistiek zijn passie is, steekt hij niet onder stoelen of banken: “Het is zo’n mooi vak en ik ben ontzettend trots op wat wij in de voorbijgaande jaren hebben bereikt. Ik ben er van overtuigd dat wij de beste zijn. En ik vind dat ik dat ook best mag zeggen”.

 

Persoonlijke aandacht

De kracht van Y&O zit volgens Yvo dan ook in de persoonlijke aandacht die zij aan alle klanten schenken. “Wij kennen al onze klanten echt, omdat wij vinden dat dit nodig is om een ieder zo goed mogelijk te kunnen ontzorgen. Als je mensen bij de hand wilt nemen en alle zorgen weg wilt nemen, dan vraagt dat om een persoonlijke aanpak”.

Dit is ook terug te zien in de manier waarop aanvragen binnenkomen bij het bedrijf. Onlangs is de website van Y&O Freight Logistics helemaal vernieuwd, maar het is ook al lang niet meer gek dat mensen hiervoor Whatsapp, Instagram en LinkedIn gebruiken. Daarnaast is Skype een veelgebruikt communicatiemiddel om de lijntjes met personen die verkeren in andere tijdzones kort te kunnen houden.

Kurt Huber, operationeel medewerker: “Ik kan je wel een mooi voorbeeld geven van hoe onze dienstverlening wordt ontvangen. Een paar van onze klanten, die wij van A tot Z ontzorgen, kwamen er via de website achter dat we bij Y&O maar met zijn vijven op kantoor zitten. In hun belevenis was Y&O Freight Logistics veel groter. Maar hij vond het te gek dat wij deze kwaliteit kunnen leveren met vijf man. En daar worden wij weer blij van”.

 

Freight Terminal 207 – Full-service logistiek verzamelcentrum onder de rook van Schiphol

FT 207 geeft ruimte aan logistieke bedrijven, zoals Y&O Freight Logistics. In dit verzamelcentrum hebben Y&O Freight Logistics en hun klanten de mogelijkheid te profiteren van de faciliteiten van een groot complex en kan tegelijkertijd de sfeer van een intiem kantoor worden behouden. Binnen FT 207 ligt de focus op transport en logistiek.

Het logistieke verzamelcentrum bestaat ondere andere uit:

  • Centrale receptiedienstverlening
  • Volledig ingerichte conference room en vergaderruimtes
  • Bedrijfsrestaurant
  • 26 laaddocks en X-dock faciliteiten
  • 13.500 m2 shared en/of dedicated warehousing
  • Collectief RIE, BHV, ARBO en ADR beleid TAPA-A FSR (Freight Security Requirements) certificering ISO 9001 Kwaliteitsmanagementsysteem

Y&O Freight Logistics hoopt in de toekomst te kunnen groeien, maar niet ten koste van. “Ik heb niet de ambitie om een groot bedrijf te hebben. Juist in het kleine, persoonlijke ligt de kracht, service en aandacht van Y&O Freight Logistics. Daar word ik enthousiast van”, sluit Yvo Huntjens af.

 

Ondernemers met een passie voor hun werk en de mooie verhalen die daarmee gepaard gaan, zullen aanwezig zijn op The Guts Award. Tijdens dit evenement, dat plaatsvindt op donderdag 22 september bij Aanpassingsbedrijf Bierman, staan toekomst, innovatie en succes centraal. Zet de datum vast in de agenda en schrijf u in: https://www.nieuwvennepzuid.nl/the-guts-award/inschrijven-guts-award-bezoekers/

Ook geïnterviewd worden en de uitwerking terugvinden op deze site en in de digitale nieuwsbrief van het park? Neem dan contact op. Tot de volgende keer.

Kijk voor meer informatie op: http://www.yando.nl/nl/