Markweg 21 heeft een nieuwe bewoner. En wat voor één! De wereldleider van terrasoverkappingen is neergedaald in Businesspark Nieuw-Vennep Zuid en wel met een oogstrelende showroom voor overkappingen, zonweringen en glassystemen. Maak kennis met Palmiye Nederland, importeur van…Palmiye!

Ontmoet u de mensen van Palmiye liever persoonlijk, kom dan vrijdag 17 januari as. tussen 16.00 -18.00 uur naar de officiële opening. Meer info vindt u onderaan dit document.

Voor echte Vennepers is de achternaam Nieuwenhuis geen onbekende. De familie telt flink wat ondernemende telgen. Cornelis is daar één van. Hij staat aan het hoofd van Palmiye Nederland. Slechts 26 lentes telt deze jonge ondernemer. En nu al importeur van een wereldmerk. 
We spreken hem, samen met Linda van der Leer (verantwoordelijk voor office management en marketing) in hun gloednieuwe showroom aan de Markweg 21.

Vertel eens… waarom deze onderneming?

We waren al een aantal jaren dealer van terrasoverkappingen toen we besloten in het gat te springen dat er bij Palmiye Global was: er was nog geen importeur in Nederland, terwijl er wel behoefte was vanuit de markt naar de producten van dit exclusieve, hoogwaardige merk. Inmiddels exporteert Palmiye Global naar 92 landen en zijn ze marktleider van terrasoverkappingen, zonweringen en glassystemen.
Wat dit merk zo aantrekkelijk maakt, is de prijs-kwaliteit verhouding. De producten worden in Turkije vervaardigd, wat de kosten drukt. Dit vertaalt zich direct naar hogere marges voor dealers, waardoor het voor hen interessant is om met ons samen te werken. Om voor hen nog interessanter te worden, hebben wij hier een prachtige showroom gebouwd die zij mogen gebruiken als die van hunzelf. Op deze manier hoeven dealers niet zelf het gehele Palmiye assortiment te presenteren. Dat scheelt hen een flinke investering. Tot slot maken wij het onze dealers graag gemakkelijk met services zoals werkvoorbereiding, snelle levering en verkoopondersteuning.

   

Jullie showroom is inderdaad een plaatje. Heel sfeervol gedaan. Wat hebben jullie met deze producten?

Mijn (Cornelis, red.) vader had vroeger en tuincentrum aan de IJweg, dus dat buitenleven gevoel is mij met de paplepel ingegoten. Je kunt een ruimte zo’n andere sfeer en beleving geven, bijvoorbeeld met de juiste terrasoverkapping, zonwering of glazen scheidingswand. Dat vind ik fascinerend. Bij Palmiye Nederland dragen we ook bij aan een fijn buitenleven gevoel, echter leveren wij maatwerk. Onze dealers weten dat. Zij weten dat bij ons niets te gek is, omdat we alles kunnen ontwerpen en produceren. En snel ook, als dat gewenst is. Ik durf zelf te beweren dat we een stuk sneller kunnen leveren dan concurrenten. Omdat we louter maatwerkprojecten leveren, zorgen we ervoor dat niet alleen onze producten technisch hoogwaardig zijn, maar ook onze kennis.


Of all places, waarom deze plek?

Initieel wilden we niet verhuizen, want we zaten prima op de locatie van Nieuwenhuis Buitenleven. Echter kregen we de kans om importeur te worden en daar paste een andere uitstraling bij dan het pand waar we zaten. We gingen op zoek én vonden deze locatie. Deze plek past beter bij de uitstraling die we met Palmiye Nederland willen meegeven. Het heeft een speelse doch chique uitstraling, wat zowel bij Global past als bij ons. Locatie was ook een ding, omdat onze showroom goed aan te rijden moet zijn. We hebben gekozen voor een centraal gelegen locatie, vlakbij de A4. Dealers rijden het zo aan met hun klanten. De andere locatie houden we overigens voor alsnog aan voor opslag en distributie.