Profile ABO is een allround bandenspecialist en onderhoudsbedrijf. Het bedrijf werd in 1964 opgericht als de Aalsmeerse Banden Onderneming, in Aalsmeer. Directeur René van der Kolk van Profile ABO: “Mijn oom heeft het bedrijf gestart en vrij snel na de oprichting kwam mijn vader erbij. In 1989 namen mijn neef (de zoon van mijn oom dus) en ik het bedrijf over. In dat jaar werden we ook onderdeel van Profile. Onze beide vaders leven nog en komen heel af en toe nog wel eens kijken. Ze vinden het mooi om te zien hoe hun bedrijf zich heeft ontwikkeld.”

Wanneer heeft Profile ABO zich in Nieuw-Vennep gevestigd? 

“We zaten van oorsprong alleen in de buurt van de Aalsmeerse bloemenveiling. Gaandeweg kregen we veel klanten in Haarlemmermeer. Die konden we lang vanuit Aalsmeer van dienst zijn. Vroeger was het tempo van de dienstverlening namelijk wat anders. Dan stuurden we een monteur naar een klant, die ging daar aan het werk, dronk een kop koffie en kwam weer terug. Dat kan tegenwoordig niet meer. Het moet sneller en efficiënter. Dus was het verstandig om dichter bij de klanten in Haarlemmermeer te gaan zitten, op een plek die goed bereikbaar was. In 1994 hebben we een nieuwe vestiging in Nieuw-Vennep geopend, op industrieterrein De Pionier. We vestigden ons naast logistiek dienstverlener DJMiddelkoop. Dat was en is een belangrijke klant van ons. 

En waarom vervolgens naar Businesspark Nieuw-Vennep Zuid? 

“We hebben zes of zeven jaar prima gezeten op De Pionier. Toen ging DJMiddelkoop verhuizen. Wij hebben toen besloten om ook naar dit businesspark te gaan. In 2003 hebben we dit pand aan de Pondweg 2 betrokken, opnieuw naast DJMiddelkoop. We hebben in Aalsmeer nog steeds onze hoofdvestiging en inmiddels hebben we in Hoofddorp ook een vestiging voor met name luxewagens. Deze vestiging op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid is een allround vestiging, waar we trucks servicen, onderhoud en APK doen, en bandenservice bieden voor alle soorten voertuigen. Sinds 2000 hebben we ook een mobiele vestiging op Schiphol. In totaal werken we nu met 39 medewerkers.”

Nog steeds blij met je keuze? 

“We zijn zeker blij met de keuze. De bereikbaarheid is perfect, er is voldoende parkeergelegenheid en het is een representatief park. Voor ons als professioneel en toonaangevend banden- en onderhoudsbedrijf is uitstraling uiteraard ook belangrijk. We werken voor logistieke bedrijven, zijn vaste partner van leasebedrijven voor banden en onderhoud en zijn er voor particulieren. We kunnen hier ook nog verder groeien.”

Hoe is het contact op het park?

“Prima. We hebben goede contacten en er wordt veel onderling zaken gedaan. Er is een goede wisselwerking. We nemen geregeld deel aan de evenementen en vergaderingen van het parkmanagement en denken mee over de relevante thema’s. Duurzaamheid is een actueel issue voor het park, en ook voor ons als bedrijf. Wij werken zelf om ons bedrijf te verduurzamen, helpen onze klanten daarmee (we hebben bijvoorbeeld 2 monteurs, gespecialiseerd in elektrische voertuigen) en ondersteunen de initiatieven van het park van harte.”

Meer weten? Kijk op www.profile.nl.

ABO Profile
Pondweg 2
2153 PK Nieuw-Vennep
Telefoon: 0252 62 12 22