Aan het pand aan de Escudoweg 1 op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid zie je het niet direct af. Maar hier huist een van de grootste tapasmakers van het land. De bekende tapasbakjes met de salades, rolletjes, blokjes, olijven, dips, spreads en alle andere lekkere hapjes voor bij de borrel die je bij de meeste supermarkten vindt, worden hier gemaakt. Dit is Signature Foods Tapas, verantwoordelijk voor de lekkerste merken en producten voor ‘feel-good moments’.

Signature Foods is de overkoepelende organisatie die bekende merken zoals Johma, Heksnkaas, Topking (van onder meer de vlammetjes en vlamtosti’s) en Westland op de markt brengt. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en België. Het onderdeel Signature Foods Tapas produceert tapas en tapenades als private label, die supermarkten onder hun eigen naam in het versvak zetten. Die hapjes, salades en smeersels worden in Almelo, Katwijk en dus in Nieuw-Vennep gemaakt.

Hoe lang bestaat Signature Foods Tapas al?

“Dit was oorspronkelijk Kitchen on a Mission, dat al sinds 1995 koelverse tapas en spreads produceert”, vertelt Shanne Akerboom van Signature Foods. “In 2018 is Kitchen on a Mission onderdeel geworden van Signature Foods. In 2020 kwam 1Bite erbij, dat ook gespecialiseerd is in borrelgemak. De activiteiten van beide zijn samengevoegd onder de naam Signature Food Tapas, die vanuit de drie genoemde vestigingen opereert.” 

Wat gebeurt er op de vestiging op Businesspark Nieuw-Vennep? 

“Het ziet er van buiten misschien niet zo uit, maar dit is in feite een grote keuken. Het is een hoogwaardige productiefaciliteit, waar heel veel verschillende hapjes en salades worden gemaakt. Hier staan voedselveiligheid, kwaliteit en efficiency centraal. Vanaf verschillende plekken worden de grondstoffen en basisingrediënten aangeleverd en wij maken er hier een grote verscheidenheid aan lekkere borrelhapjes van.”

Hoeveel mensen werken hier? 

“Hier in Nieuw-Vennep werken we in totaal met zo’n 100 mensen. Dat fluctueert wel, onze producten zijn deels seizoensgebonden. Je kunt je voorstellen dat er rond de feestdagen zoals Kerstmis, Pasen en Pinksteren en bij evenementen zoals deze zomer het Europees kampioenschap, meer vraag is. Dan werken er tijdelijk meer mensen. Bij alle vestigingen van Signature Foods werken ongeveer 1400 mensen.”

Waarom zijn jullie op dit bedrijventerrein gevestigd? 

“Het is ten eerste een mooi bedrijventerrein. Het wordt goed onderhouden, het is veilig en representatief. Voor ons is het ook belangrijk dat we goed bereikbaar zijn voor onze leveranciers en klanten en dat we onze koelverse tapas makkelijk en snel kunnen distribueren. Dit is een bedrijventerrein met een perfecte ontsluiting, je zit vanaf hier direct op de belangrijkste snelwegen. Ook dat is een belangrijk pluspunt.”