Sinds zeven jaar weer nieuwbouw op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid

Kurval verhuist naar nieuw pand aan de Pondweg

Voor het eerst sinds zeven jaar wordt er weer gebouwd op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid. Kurval, een technisch bedrijf dat producten levert voor de hogere technische industrie, heeft een kavel gekocht van de gemeente. Hierop laat zij een tweetal panden bouwen op een stuk grond van in totaal 2400m2. Vrijdag 1 december jl. is de eerste paal geslagen. Naar verwachting zijn de panden in het voorjaar van 2018 gereed.

Van Haverstraat naar Pondweg

De verhuizing naar Businesspark Nieuw-Vennep Zuid komt voort uit de wens een eigen pand te willen bezitten. Mark Holthuis, huidige eigenaar van Kurval: “Op dit moment zitten wij in een pand aan de Haverstraat in Nieuw-Vennep. Toen wij ons huurcontract voor vijf jaar vastlegden, wisten we al dat een eigen pand de volgende stap zou zijn. Wij wilden graag in de omgeving van Nieuw-Vennep blijven omdat onze medewerkers allemaal uit de buurt komen. Via de gemeente zijn we uitgekomen bij Businesspark Nieuw-Vennep Zuid.”

Weinig leegstand op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid

Businesspark Nieuw-Vennep Zuid kent weinig leegstand en dus is nieuwbouw een logisch gevolg. Dat veel bedrijven zich willen vestigen is volgens Holthuis goed te begrijpen: “Het park wordt goed in de gaten gehouden. Daarnaast is er samenhang in de soort bedrijven die zich hier vestigen. Een fijn visitekaartje wanneer je klanten op bezoek krijgt.”

Over Kurval – Sterke positie in de chip- en vliegtuigindustrie

Kurval bestaat al 80 jaar en kent nu haar derde eigenaar. Holthuis heeft het bedrijf in 2009 gekocht waarna al snel de recessie begon. De moeilijke start resulteerde in veel veranderingen, maar Holthuis heeft zijn hoofd boven water weten te houden: “Vroeger richtten wij onze handel met name op de kunststofindustrie, wat vandaag de dag niets meer oplevert. Dankzij onze kennis op het gebied van instrument maken met fijn metaal, hebben wij een sterke positie veroverd in de chip- en vliegtuigindustrie. Zodanig dat wij onze markt vanaf 1 januari 2018 gaan uitbreiden naar Duitsland.”

Water Flosser Professional Cordless Dental Oral Irrigator with validity and efficient,It is easy to use,brush your teeth with Water Flosser .

Tevens gaat met de bouw van het nieuwe pand een langgekoesterde wens in vervulling. Holthuis: “Wij hebben de werkplaats altijd los willen koppelen van ons kantoor om een goede, schone omgeving te creëren. Dat hebben wij niet eerder weten te realiseren. We kijken daarom erg uit naar onze intrek.”