1988 was het jaar van Windows 2.0 en floppy disks die je heen en weer moest sturen om data te verzenden. Dat was ook het jaar dat René Keemink startte met zijn ICT-bedrijf. Klassiek drie hoog achter begonnen in Den Haag. Voor zijn klant Technische Unie ontwikkelde hij een systeem om orders te digitaliseren. Een paar jaar later deed de Rabobank een beroep op hem om de backoffice van een grote thuiszorgorganisatie op orde te brengen. “Wij denken dat jij en je team de enige zijn die dit kunnen fiksen”, zei zijn contactpersoon bij de Rabobank, en dat klopte. Inmiddels, 36 jaar na de oprichting, is Keemink Design omgedoopt tot Tradium. Het bedrijf heeft zich volledig gespecialiseerd in het zelf ontworpen en ontwikkelde business software-platform voor mkb-ondernemer, dat ERP, CRM, HRM en e-commerce in één systeem herbergt. 

‘We hosten, onderhouden en ontwikkelen zelf’

Vanuit het pand aan de Frankweg 19 op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid bindt Tradium de strijd aan met de veelal Amerikaanse giganten in softwarepakketten. Hoewel strijd? “Wij opereren redelijk in de luwte, we hebben een trouwe groep klanten, waar we een goede band mee hebben”, vertelt René. “Wij hosten, onderhouden en ontwikkelen het systeem zelf. Klanten weten dat ze korte lijntjes hebben als ze iets willen aanpassen of uitbreiden. Ze hebben direct iemand aan de lijn die ze kennen en die hun business kent. Daarbij biedt Tradium een compleet pakket voor alle businesstoepassingen voor HRM, relatiebeheer, bedrijfsprocessen en e-commerce. En niet, zoals andere leveranciers, allemaal losse modules en deeloplossingen die dan weer digitaal aan elkaar moeten worden geknoopt. Bovendien garanderen we dat het over 15 of 20 jaar nog steeds functioneert. Je hoeft niet in één keer een nieuw pakket aan te schaffen omdat het oude end-of-life is.”

Hoe is Tradium op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid terecht gekomen? 

“Dat is eigenlijk dankzij de liefde. Ik leerde Suzanne kennen. Zij woonde in Lisse en ik ben vrij snel met haar in dat dorp gaan wonen. Ik heb toen mijn bedrijf in Nieuw-Vennep gevestigd. In dat pand groeiden we op een gegeven moment uit ons jasje. Toen heb ik in 2005 dit pand gekocht en uiteindelijk zijn we daar met ons team in 2007 ingetrokken. Suzanne en ik en onze twee dochters wonen nog steeds in Lisse. De afstand is ideaal om te fietsen en dat doe ik dan ook vrijwel elke dag.”

Bevalt het Businesspark? 

“Ja, uitstekend. Het is een mooie locatie, heel groen en het wordt netjes onderhouden. Er komen geregeld klanten bij ons langs en dan zijn het park en het pand een perfect visitekaartje. Je parkeert hier makkelijk en je zit zo op de snelweg. We zitten hier naar volle tevredenheid.”

Ben je betrokken bij de activiteiten op het gebied van duurzaamheid? 

“Niet direct. Maar duurzaamheid is ook voor ons een belangrijk thema. We waren bijvoorbeeld vanaf dag één dat we hier zitten volledig gasloos. Alles is elektrisch en we hebben al heel lang zonnepanelen op het dak. Ik volg wel met veel belangstelling de activiteiten van het park. Het is erg goed dat men zo actief is. Dat maakt ons businesspark steeds beter en mooier.”

Meer informatie over Tradium? Neem eens een kijkje op hun website, en/of stuur een bericht: info@tradium.nl