Beste relatie,
Mijn vrouw zei altijd: ‘Het moet er eens van komen’. En dat ‘eens’ is nu: ik ben gepakt. En ik mail jou omdat ik jouw hulp hard nodig heb.
Ik zit écht vast; ben gegrepen. Niet voor een crimineel feit, trouwens. (Nog niet….) Nee, ik ben gegrepen door emotie. Geraakt. Om mij heen, en ongetwijfeld ook om jou heen, komt het zo frequent voor: kanker. Het moment van die diagnose zet alles op z’n kop; slaat alle grond onder je voeten vandaan. Welke toekomst heb je nog? Het is een tijd van onzekerheid, verdriet en boosheid… Een tijd van hoop, wanhoop en de chaotische achtbaan daartussen. Wat is het waardevol om dan een plek te hebben waar je terecht kunt; waar mensen je begrijpen.
Zo’n plek is Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep. Een plek waar mensen die te maken hebben met kanker, in welke zin dan ook, terecht kunnen. Voor afleiding, een goed gesprek of gewoon voor wat rust. Een prachtig initiatief. Een initiatief dat ons allemaal aangaat. Een plek die we allemaal wellicht eens of vaker nodig zullen hebben.
Op 22 maart laat ik mij een dag opsluiten in Adamas Inloophuis om aandacht te genereren voor dit initiatief. En jij kunt mijn dag -en die van iedereen aldaar- beter maken. Hoe? Met middelen en Euro’s.
Mag ik je hierover bellen?
Hartelijke groet en tot gauw,
Thomas Hendriksen