“We zijn niet gebouwd om de hele dag te zitten. Als je een paar keer in de week onder begeleiding sport, word je fitter, mobieler en ben je je beter bewust van je houding. Je krijgt er bovendien energie van, je wordt weerbaarder en veel vrolijker. En het is nog hartstikke leuk ook en goed voor het teamgevoel.” Geen enkele reden dus om de hele dag achter je scherm te blijven zitten. José Insua is NASM-gecertificeerd personal trainer en kickbokstrainer in Nieuw-Vennep. Hij helpt graag om Businesspark Nieuw-Vennep Zuid fitter en energieker te maken. Hij heeft een mooi aanbod voor de ondernemingen op het businesspark.

José organiseert voor medewerkers van de bedrijven kickbokstrainingen en bootcamps. “Een uur op eigen tempo gezamenlijk trainen en elkaar erdoorheen slepen als dat nodig is. Binnen in het bedrijfspand, maar liever buiten als het een beetje mooi weer is. Dat doet al zoveel voor de fysieke en mentale gezondheid! Bijvoorbeeld twee of drie keer per week en je merkt snel dat je fitter en zelfverzekerder wordt.”

Aantoonbaar minder ziekteverzuim

“Het is zo slecht om de hele dag te zitten en weinig te bewegen. Dat gaat ten koste van je mobiliteit. Je bent dan ook veel vatbaarder voor kwaaltjes. Fitte en vrolijke medewerkers zijn dan ook minder vaak ziek. Het verzuim bij bedrijven die sporten ondersteunen en stimuleren is aantoonbaar lager. Alleen dat al is een reden voor bedrijven om iets te regelen voor medewerkers. José: “Als je als werkgever bedrijfsfitness en groepstrainingen mogelijk maakt, heeft dat veel voordelen. Minder verzuim, goede teamspirit. Bovendien maakt het je aantrekkelijker als werkgever voor (nieuwe) medewerkers en talenten. En je kunt het op een fiscaal aantrekkelijke manier aanbieden. Als onderdeel van de werkkostenregeling kun je het als onbelaste vergoeding voor je medewerkers inzetten.”

José Insua is al meer dan 20 jaar actief in de sportwereld. Hij is specialist in kracht- en conditietraining en heeft jarenlang op wedstrijdniveau gekickbokst. Eind 2023 heeft hij de knoop doorgehakt en is hij zijn eigen bedrijf gestart voor personal training, groepstraining, bedrijfsfitness en kickboksen. “Kickboksen heeft misschien nog een beetje een stigma, maar kickboksen is zo goed voor de stressvermindering en fitheid. En natuurlijk trainen we in een omgeving waarin veiligheid vooropstaat. We doen vooraf gezamenlijk een warming-up om blessures te voorkomen en ik hou rekening met ieders conditie en behoeften. We gebruiken onder meer dikke trapkussens, scheenbeschermers en handschoenen zodat iedereen goed beschermd is.”

Speciaal voor het Businesspark

Speciaal voor de ondernemers op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid biedt José bootcamp en kickboksgroepstrainingen aan. Voor groepen tot maximaal veertien personen per keer verzorgt hij de trainingen bij het bedrijf of in de buitenlucht. Hij neemt zelf alle noodzakelijke spullen mee en zorgt ervoor dat medewerkers veilig en verantwoord sporten. Kijk voor meer informatie op: www.ptbyjose.nl of neem rechtstreeks contact op: info@ptbyjose.nl.