Ik ben in gesprek met Ronald Zoet, directeur en eigenaar bij ATN. Het beveiligingsbedrijf dat kantoor houdt in misschien wel het meest in het oog springende pand op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid; ‘De Leeuw’ aan de Pesetaweg 39.

ATN is opgestart in 2002, Zoet: “Ik ben eigenlijk begonnen thuis vanuit mijn garage. Ik had ervaring in de beveiliging en zag veel mogelijkheden. Eigenlijk net als de dag van vandaag. Veel van de collega’s besteden een deel van de diensten uit. Na een aantal ervaringen met grote klussen bleek dat wij veel sneller kunnen schakelen wanneer we alles onder één dak hebben. Van installatie, melding in eigen meldkamer, opvolging en onderhoud. Wij zijn geheel onafhankelijk van andere partijen om onze klanten zo optimaal te bedienen”.

85% van bedrijven op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid is klant

ATN is inmiddels een relatief grote speler op de markt van beveiligen. Het bedrijf telt 52 fte en biedt landelijk diensten aan. ATN bestaat uit drie bedrijven; ATN Beveiliging ,ATN Bewaking en ATN Videosurveillance. Verder worden bijvoorbeeld alle scholen in Haarlemmermeer door het bedrijf beveiligd en 85% van de bedrijven op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid maken gebruik van de diensten van ATN. Zoet: “Wanneer ik om mij heen kijk ben ik trots op ons team. Het lijkt zo kort geleden dat ik ben gestart. Nu hebben we een vestiging in Nieuw-Vennep en in Zaandam. We mogen meewerken aan unieke opdrachten: zo hebben we recent de beveiliging van een project in Koeweit verzorgd en bedienen we iconen in de markt als een grote bekende casinoketen en alle vestigingen van de grootste sportschoolketen van Nederland.

Techniek is belangrijk maar mensen nog belangrijker

ATN is niet alleen door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend, het bedrijf is ook aangesloten bij live view van politie. Dat biedt veel voordelen. En de techniek gaat hard. Camera’s worden steeds slimmer. Zoet: “Wij willen voorop lopen in techniek. Zo werken we bijvoorbeeld real-time video analytics software. We zijn in staat om vooraf onverwachte beweging en de richting van de betreffende persoon en / of voertuig te herkennen en vervolgens gericht live mee te kijken. Verder gaat het ook veelal om de betrouwbaarheid van ons team. Onze beveiligers zijn het lopende visitekaartje van ons bedrijf”.

ATN zal zich tevens in gaan schrijven voor The Guts Award, de award die 22 september op het park plaats zal vinden bij Aanpassingsbedrijf Bierman, lef en de daaruit volgende innovatie staat volgens Zoet immers op het lijf van ATN geschreven. Ook inschrijven: https://www.nieuwvennepzuid.nl/the-guts-award/. Zet in elk geval The Guts Award op 22 september alvast in uw agenda

Ook geïnterviewd worden en de uitwerking terugvinden op deze site en in de digitale nieuwsbrief van het park? Neem dan contact op. Tot de volgende keer.

Groeten, de communicatieman van het park.

Kijk voor meer informatie op: http://www.atn.nl